Jan 03 2011

Cronica unei năzbâtii târzii (VI)

Category: MiscellaneousIuliana @ 11:45

Faţă în faţă cu doctor House

Continui această serie de articole cu povestirea ultimei zi de control înainte de scoaterea şuruburilor. Da ştiu că merge încet, dar încă am gips pe mâna dreaptă.

Eu am fost operată pe 6 Decembrie 2010 şi mi s-au montat două şuruburi. Pe biletul de externare scria că în 7 zile trebuia să mă întorc la control. Eu aş fi vrut să respect ce scria pe el, dar de asemenea scria să mă întorc în zilele de miercuri sau vineri, pentru că acelea erau zilele de control, aşa că de la 7 zile s-au făcut 9. Ce-i drept miercuri eram acolo, mi-am luat trimiterea pentru radiologie şi m-am dus să mă iradiez. Problema principală era că la 12:30 trebuia să ajung la oftalmologie. Dacă vă aduceţi aminte aveam şi un ochi negru şi umflat ce trebuia de asemenea operat. Şi cum operaţia la mână s-a suprapus cu cea de la ochi, mi-am cam lăsat oftalmoloaga cu ochii în soare. Aşa că în acea zi de miercuri era imperios necesar să ajung la ea să mă operez, nu de alta dar ochiul meu atrăgea atenţia când ieşeam prin oraş. Aşa că i-am cerut voie medicului rezident să fac radiografia vineri. Boon …

Fac vineri radiografia şi aştept doctoraşul să se holbeze pe ea să îmi spună dacă e ok sau nu. Şi stau, şi stau , şi stau. Într-un final, îl văd fugind spre clădirea în care se ţineau operaţiile. Aşa că întreb gagicile din ambulator de sănătate şi de programul omuleţului. Am aflat că era în operaţie, iar după avea încă o operaţie şi după o alta aşa că de pacienţii lui urma să se ocupe un alt medic. Acesta s-a holbat pe radiografia mea, mi-a spus că totul pare a fi în ordine, dar că ar trebui să vin miercurea următoare să mă vadă doctorul meu. Miercurea următoare era 22 decembrie, înainte de Crăciun. Zis şi făcut.

Pe 22 decembrie la spitalul Sf. Ioan era calm şi linişte. Bătrânii ipohondri sau în căutare de atenţie care stresau de obicei medicii erau cel mai probabil acasă pregătindu-se să sărbătorească cum se cuvine în stilul tipic românesc. Doar o sinucidere mică acolo… (despre ea mai detaliat în următoarea postare) Aşa că am avut ocazia să stau la cioace cu medicul meu de pe la 11 până pe la 12:30. Timp în care mi-am mai făcut o radiografie, pentru că o parte bună din personalul spitalului fiind în concediu, radiografia de vineri era neconcludentă, adică de negăsit. :) Partea proastă a început când a ieşit radiografia, se pare că osul meu se prinsese puţin strâmb. Medicul rezident spunea că nu e mare bubă, dar s-ar putea ca doctorul Sârbu să aibă ceva de comentat în legătură cu asta. Şi a avut, pentru că după standardele lui, dacă nu pot opera pe cord deschis cu mâna dreaptă reparată de el atunci nu e mulţumit. Şi nu a fost mulţumit. Cum şi-a manifestat nemulţumirea ? Cine a avut onoarea să-l cunoască ştie mai bine. A ţipat la mine şi la medicul rezident, pe mine m-a numit iresponsabilă, iar pe el prost şi idiot. Aş fi vrut să îi explic că eu am avut cele mai bune intenţii să nu ies din cuvântul lui, dar … nu prea am îndrăznit să vorbesc în timp ce îmi ţipa consecinţele iresponsabilităţii mele în faţă. Pe de altă parte mă bufnea râsul, pentru că îmi amintea de o scenă din House MD şi mă chinuiam să mă abţin. Nu voiam să mă creadă şi nesimţită. M-a trimis să fac un CT. L-am făcut, am dus rezultatele şi de atunci n-am mai auzit de ei. Probabil a fost bin. Mâine sau poimâine trebuie să îmi scot şuruburile şi să îmi schimb gipsul.

Sper să fie totul bine. Oricum nu am voie să fac efort fizic cu mâna asta vreo 6 luni de acum, adică… n-am voie să merg pe bicicletă şi n-am voie baschet sau orice sport ce implică o minge. Ceea ce e urât tare. Măcar pot să înot. Măcar atât.

Tags:

2 Responses to “Cronica unei năzbâtii târzii (VI)”

  1. a says:

    ” voie să merg pe bicicletă şi n-am voie baschet sau orice sport ce implică o minge”

    dar mingiute? :D LMA BTW

  2. Wild thoughts » Cronica unei năzbâtii târzii (VII) says:

    […] 2010 am văzut-o pe fata ce a încercat să se sinucidă pe care am menţionat-o în postarea anterioară. Mai exact, am fost invitată urgent afară din sala de radiologie pentru a i se putea face ei […]

Leave a Reply