Apr 19 2011

“Nu mușca mâna ce te hrănește”

Category: TechnicalRpx @ 13:30

E o vorbă înțeleaptă, din popor.

Aparent, la Apple nu se aplică. Cred că Apple are cel mai cretin departament de “relații cu partenerii” din lume, altfel nu-mi explic cum pot s-o dea cu mucii în fasole atât de urât.

Mă refer la faptul că dragii de ei au dat în judecată Samsung pentru că le-ar fi plagiat minunatele iPhone și iPad cu produsele din seria Galaxy S. Bine, unii ar spune că au și dreptate, având în vedere că asemănarea este izbitoare, însă Apple n-a luat toate variabilele în considerare când a făcut această mișcare.

Spre deosebire de Apple, care e companie de fițe, Samsung este ceva mai activ pe piață, producând nu doar telefoane și tablete pentru cocalari, ci și “materiale de construcție” pentru respectivele. Iar Apple, ia ghiciți, de la cine se aprovizionează cu “materiale de construcție”? Exact… de la drăguții de Samsung.

Cifrele spun că doar anul trecut, Apple a cumpărat componente electronice marca Samsung în valoare de aproape 6 miliarde de dolari americani, fiind al doilea client ca și consum, după Sony.

Evident, Samsung nu s-a lăsat impresionat de acțiunea Apple, însă nu mă aștept să le fi picat foarte bine. Prevăd vremuri grele de aprovizionare la Apple.

Tags: , ,

One Response to ““Nu mușca mâna ce te hrănește””

  1. QuadroQ says:

    Tocmai sunt al doilea mare consumator al produselor Samsung, de ce le-ar mai fi frica. Crezi tu ca numai Samsugi stie sa produca minunatele lor microprocesoare ? Pe dracu… Daca Apple schimba furnizorul, Samsung pierde 6 miliarde de dolari, convenabil nu ?

    In alta ordine de idei, Samsung este o corporatie. Si aici, ce face divizia de carcalaci nu are treaba cu departamentul de copiere fitze si fitzphoane. Chill, o sa fie ok pentru Apple in continuare.

Leave a Reply