Jan 06 2017

Aventurile neștiute ale unui filtru de aspirator

Category: Funny,Romanian postsIuliana @ 0:15

Acum doi ani și ceva m-am mutat în Sibiu. Am venit aici cu un laptop, un telefon, o pisica și un maldăr de haine. Orice am avut nevoie după, am cumpărat. Prima achiziție a fost un aspirator Gorenje fără sac, pentru că pot face multe lucruri, dar să locuiesc într-o casă cu praf  nu e unul dintre ele. Am folosit aspiratorul ăla destul de mult și având în vedere că am pisică, e clar este foarte util și necesar. Numai că la un moment anul trecut, am remarcat că dispăruse filtrul de praf. Aspiratorul are doua filtre: unul din hârtie, unul din burete. Cel din burete este foarte util pentru că previne îmbâcsirea celui de hârtie și de asemenea poate fi spălat. Normal că îmi venea să îmi trag palme, pentru că era clar că am reușit să arunc filtrul ăla când am golit containerul de praf.

Din când în când îmi aduceam aminte de filtrul ăla și mai dădeam o tură prin Dedeman sperând să găsesc unul de cumpărat. Dar n-am avut noroc. Cred că le-am menționat și colegilor de la serviciu faptul că nu îmi aduc aminte când am reușit să rătăcesc filtrul și că îmi caut altul. Într-un final, în decembrie anul trecut am cedat nervos și mi-am comandat de pe emag niște filtre pentru un alt model de aspirator, pe care urma să le cosmetizez să se potrivească cu modelul meu de aspirator. Desigur, încă nu am apucat să fac asta, pentru că următoarea zi de curățenie pentru mine este ziua de 7 ianuarie, deci probabil operațiunea ar fi urmat să aibă loc în dimineața acelei zile.

Dar n-a mai fost să fie. Azi întorcându-mă de cosmeticiană, intru pe poartă și observ că toate containerele de gunoi sunt aranjate frumos la locul lor. De obicei mă uit la ele doar de la dreapta la stânga, când ies din casă să duc gunoiul și trebuie să îl sortez. Dar astăzi din nu știu ce motiv, m-am uitat la ele când am intrat în curte, de la stânga la dreapta și atunci l-am observat. În colțul din stânga al suportului pe care stau containerele, plin de praf și semințe de plante, stătea chircit filtrul meu de aspirator. Nu mi-a venit să cred. Se zice că găsești mereu ceea ce ai nevoie atunci când încetezi să cauți, dar totuși… Să apară filtrul aspiratorului la un an distanță de la dispariție? Știu sigur că e al meu, dimensiunile și culoarea se potrivesc. Nu pot decât să mă întreb decât cum naiba a scăpat de curățenia făcută de proprietară până acum? Pentru că știu sigur că s-a făcut curățenie în curte de câteva ori anul ăsta.

Așa că l-am ridicat cu două degețele, l-am spălat bine și acum e pregătit din nou de muncă. După un an de sabatical.

Morala poveștii: good things come to those who wait, but sometimes all you need is a blast from the past.

Leave a Reply