Feb 02 2017

Se întâmplă lucruri halucinante în lumea asta

Category: MiscellaneousIuliana @ 12:16

În US din cauza unor interese ale unor politicieni corupți voința poporului s-a dus pe pustie și a ieșit Trump președinte. Pentru că sistemul de electori pe baza căruia Trump a fost ales a fost inventat de niște politicieni, pentru politicieni. Milioane de oameni în stradă nu îl pot împiedica să ia decizii care vor întoarce țara aia cu câteva zeci de ani în urmă. Ceea ce e mult pentru o țară cu o istorie de 500.

În România, politicienii își dau legi care îi avantajează, pe față, în miezul nopții, iar sute de mii ieșiți de oameni ieșiți în strada nu îi impresionează. De ce s-ar lăsa impresionați la urma urmei? Ei își permit oameni de pază plătiți cu banii din taxele noastre. Apoi, mai este și faza că sunt foarte slabe șanse ca protestatarii să devină violenți. De ce? Simplu, avem câteva generații fără stagiu militar obligatoriu. Da știu, armata e nașpa, dar e normal să fie așa, trebuie să te întărească fizic și psihic pentru un eventual conflict. Noi nu vom putea face o revoluție violentă, dacă se ajunge la asta noi vom fi măcelăriți fără prea multă rezistență. Pe lângă absența stagiului militar, noi am crescut cu filmulețe faith in humanity restored, am crescut cu ideea că lucrurile făcute corect aduc mai multă satisfacție, cu ideea că se poate să reușești să ai succes în țara asta fără compromisuri, pupincurism și mită. Am crescut cu ideea că jobul lor este să administreze țara asta competent ca să ne fie tuturor bine. Am fost crescuți cu ideea că dacă nu ești corect nu poți dormi noaptea. Am crescut cu ideea că politicienii sunt lideri nu stăpâni. Și ei tocmai ne-au dat cu firma-n cap și și-au dat arama pe față. Suntem niște generații de oameni faini, blânzi și îngăduitori. Noi suntem predispuși la comunicare și negociere. Nu la violențe. Iar ei profită de asta.

Ce au cele două țări în comun? Generații de votanți cu mentalități similare și politicieni cărora li se fâlfâie.

Și de când au început toate chestiile astea să se întâmple nu pot decât să mă întreb: cum e posibil să existe atâtea lichele în lumea asta? Din ce părinți au ieșit? Familiile și prietenii lor sunt și ei lichele? Cum reușesc oamenii ăștia să doarmă noaptea?

Tags:

2 Responses to “Se întâmplă lucruri halucinante în lumea asta”

 1. stefan says:

  Bizar ca in acelasi timp avem:
  Brexit in Anglia.
  Trump vine la conducere.
  PSD isi arata latura extrema in Romania.
  O sa fie Marine le Pen in Franta.

  Nu stiu de alte tari … Coincidenta sau e o miscare oranizata la nivel international?

 2. Iuliana says:

  Din cate am auzit si in Olanda sunt favorizati extremistii. Deci… we’re kinda fucked.

Leave a Reply