Mar 04 2017

Românii și homosexualii

Category: Romanian postsIuliana @ 21:44

Am auzit de la colegii de lucru cum că s-ar pregăti un referendum pentru familia tradițională, la sensul că, populația să aleagă dacă vrea ca cuplurile gay să se poată căsători sau să le interzică prin lege asta. Mă mir că nu fac un referendum prin care să se dea o lege împotriva oricărei deviații sexuale care să impună eventual pedepsirea cu moartea prin ardere pe rug, ca pe vremea vrăjitoarelor… în fine.

Eu cred că am mai scris despre subiectul ăsta, pe aici, dar aparent sunt nevoită să mă repet și să tot mai dau detalii. Eu până prin 2009 am fost oarecum homofobă, de fapt… destul de vehementă, hai să nu mă  mai ascund! De ce? Pentru că așa fusesem educată în spiritul minunatei biserici catolice. Pentru că părinții mei erau homofobi. Pentru că în anturajul meu aveam fie homofobi, fie oameni care preferau să nu își spună părerea despre asta. Dar mai era un motiv pe care nu am avut curajul să îl recunosc nici față de mine. Eu nu m-am considerat niciodată frumoasă sau deșteaptă și mai eram și săracă, așa că mereu am crezut că șansele mele să ajung să mă căsătoresc sunt foarte mici. Deci mi se părea de neconceput că după ce că și așa nu erau prea mulți bărbați la care aș fi avut șanse eu, să fie și mai puțini din cauză că unora le-ar cășuna să fie gay.  Plus, aveam așa o teama și o scârbă, de faptul că aș iubi un bărbat și acesta m-ar putea înșela cu un bărbat… Deci da, așa gândeam eu pe atunci. Între timp mi-a venit mintea la cap. Am înțeles că nu alegi pe cine cine iubești și că orice te face un om mai bun ar trebui să fie acceptat de societate.

Acum am să revin cu o idee pe care am mai aruncat-o pe aici: nu suntem o societate perfectă. Deviațiile sexuale pe motive anatomice sunt naturale și prezente la toate speciile. Nu înțeleg de ce noi oamenii ne credem așa speciali. Deviațiile sexuale pe bază mentală sunt cauzate de abuzuri fizice sau psihice pe care individul le suferă în perioada de creștere și educație și arhitecții acestora de cele mai multe ori sunt persoane apropiate sau chiar părinții. Ar trebui să acceptăm deviațiile sexuale naturale, pentru că o data ce sunt parte din natură, ei bine …sunt naturale. Normale chiar. Ar trebui să acceptăm deviațiile sexuale pe bază mentală, pentru că sunt consecințele societății pe care noi ne-am creat-o. Sunt responsabilitatea noastră.

În România, împotrivirea împotrivă căsătoriilor gay își are rădăcina în îndoctrinarea bisericească și în nebunia conformismului. Nu înțeleg obsesia oamenilor, de a-și manifesta un minim de putere și a face un rău altora. Probabil vine din frustrări proprii și lipsă de control asupra propriei vieți așa că simt nevoia să o controleze pe a altora.

Am auzit, păreri și cum că, ok să se căsătorească, dar să nu adopte. Asta e o idioțenie și mai mare. Nici unii dintre oamenii homosexuali nu s-a născut din părinți homosexuali (Dooh!) sau a fost învățat să fie așa acasă. Dacă ar fi după mine, le-aș da voie să se căsătorească și l-aș da voie să și adopte. Orfelinatele din România sunt pline de copii ce cresc într-o societate paralelă, aproape ferală, au parte de abuzuri de la cei dominanți și chiar de la îngrijitori. Când ies de acolo, fie ajung în pătura de jos a societății, trăind de pe o zi pe alta, făcând slujbele de jos sau poate chiar ajung răufăcători.  Presupunând prin absurd, că dacă este crescut într-o familie homosexual, un copil ajunge homosexual, mai bine un homosexual educat, îngrijit și fericit, un cetățean apt de muncă și plătitor de taxe, decât oricare din cele de mai sus.

Uneori mă gândesc că mulți dintre cre(ș)tinii ăștia care se opun legalizării căsătoriei gay și se opun ca bieții oameni să aibă orice fel de drepturi, fac cumva o asociere între homosexuali și violatori sau pedofili. Se tem cumva că dacă homosexualii vor fi parte acceptată a societății, vor fi obligați și ei să fie homosexuali sau ceva. Sau poate, dacă au citit biblia, fac asociere între homosexuali și episodul Sodoma și Gomora, în care se povestește că o turmă de înfierbântați ar fi vrut să violeze doi îngeri. În concluzie, așa zisul dumnezeu atotputernic a decis să ardă cele două orașe. Dacă ați citit biblia, nu v-a trecut niciodată prin cap ca dumnezeu poate nu a pedepsit oamenii ăia pentru că erau homosexuali, ci pentru că erau niște violatori nenorociți?

Așa că, dragii mei români, înainte să limitați drepturile altora, nu vreți voi să faceți un exercițiu de empatie? Ia imaginați-vă că trăim într-0 societate în care nu ai voie să faci sex/căsătorești prin lege cu o persoană cu culoare diferită de ochi. Dacă iubitul/iubita/soțul/soția are ochii de altă culoare, imaginează-ți cum ar fi să fii hulit, să nu ai voie să fii cu ea, să o atingi, să o iubești, să fii privit în scârbă de alte persoane, doar pentru că tu o iubești. Tu vrei doar să fii aproape de persoana asta, să locuiți împreună, să îi oferi tot ce e mai bun în lumea asta. Dar n-ai voie. Nu pentru ca asta ar provoca cine știe ce cataclism, ci doar pentru că, undeva, cuiva în trecut i-a venit o idee creață și a reușit să o aducă la nivel de lege. Cum te simți? Cam nasol, nu? Ei bine, prin asta trec oamenii ăia.

Dacă se va face referendumul sau nu, chiar nu știu. Dar dacă se va face, mă voi duce să votez împotriva regulilor destinate a face niște idioți să se simtă bine, pentru că au reușit să decidă soarta unor oameni pe care nici nu îi cunosc și nici nu le-au făcut vreun rău vreodată.

Stay safe, stay happy!

Leave a Reply