Jan 15 2008

Eclipse: mangaierea mea=nenorocirea mea

Category: TechnicalIuliana @ 17:33

Ca orice programator folosesc si eu un ide. Al meu se numeste Eclipse.

Bine ca ceea ce mi-am instalat eu nu e orice fel de Eclipse, este Eclipse Web Tools, ce ar trebui sa contina o gramada de pluginuri oficiale pentru dezvoltarea aplicatiilor web. El e al naibilor de complex si sunt total de acord ca ofera o gramada de chestii, dar eu n-am nevoie de multe din ele, iar cele de care am nevoie trebuie sa le aduc de pe anumite situri de update. Deoarece sunt calare pe el de doua zile, incercand o gramada de chestii pentru a gasi cea mai usoara posibilitate de a dezvolta aplicatii J2EE web si nu numai, o sa sintetizez aici ce am gasit spre utilizarea mea si a altora in viitor.

Nu stiu cat timp vor fi valabile linkurile astea, dar le-am pus aici pentru ca am banuiala ca o sa mai chinui ceva vreme si cum de obicei cand nu imi iese ceva sunt obisnuita sa rad tot si sa o iau de la capat, mai bine sa am un back-up. Nu de alta, da risc sa ratacesc linkurile astea gasite cu greu si ar fi pacat.

Daca sunteti in domeniu si n-aveti ce face puteti sa incercati sa va jucati cu prostioarele astea :P. Bafta!

[later edit]: Vazand eu ca nu ajung la nici un un rezultat, pentru ca pluginul JbossIDE instalat la manuta nu avea nici una din optiunile care spuneau pe site-uri cu tutoriale ca trebuie sa la aiba, m-am enervat si am luat una bucata Eclipse cu el instalat, de aici : http://labs.jboss.com/jbosside/download/index.html .Probabil ca multe din multe componentele Eclipse sunt putin cam old, dar pot oricand sa le fac un update. Asa ca din acest moment, daca tot am un IDE asa cum vreau eu ma infing serios in partea de J2EE.

[update]: Ar fi frumos sa fie asa usor. Din pacate asta e Eclipse 3.2 , deci n-am nici o sansa fac fac update-uri, plus versiunea de JBossIDE e alta decat cea de acolo, ceea ce face mult mai grele unele operatiuni cu serverul.Eh…tehnologia asta open source o sa ma omoare intr-o zi :((

[Solutie]: Eclipse J2EE cu XDoclet, WebLang si JBoss. Dezvoltarea aplicatiilor J2EE a devenit deodata mult mai usoara si mai intuitiva pentru mine. Deocamdata ma joc cu…servleturi desigur :D.

2 Responses to “Eclipse: mangaierea mea=nenorocirea mea”

 1. a says:

  vezi ca pe langa tool-urile mentionate de tine mai sunt o gramada de alte plugin-uri utile. Spre exemplu ai Subclipse svn pentru sincronizarea cu svn’ul (exista plugin si ptr cvs), poti incerca eventual pe partea de dezvoltare pagini web exadel’ul care acum e parte componenta a richfaces-uluis si din cate am inteles a devenit free (asta permite editarea jsp’urilor cu drag and drop, ca in visual studio). Daca o sa fii interesata pe de o parte si lenesa pe de alta parte o sa revin si cu linkuri. Oricum, welcome in the world of J2EE.
  p.s. Eclipse 3.2 WTP is soooooo 2007. Get the new one Eclipse europa 3.3.1 :D

 2. Iuliana says:

  Mersi de sfaturi. Dar, in primul rand in postul asta am sitetizat toate rezultatele mele in incercarea de a customiza eclipse Ganymede 3.4M4 pentru dezvoltarea de aplicatii J2EE.
  – subclipse – il am deja
  – Eclipse 3.2-ul ala e customizat de cei de la JBoss pentru lucrul cu serverul lor de aplicatii. Am fost nevoita sa il folosesc putin pe ala, pentru ca tutorialele de folosite a JBossIDE de pe net sunt diferite, iar la instalarea lui de pe un remote site, nu obtii aceealeasi optiuni in Eclipse ca in minunatele tutoriale. De asta m-am chinuit atat :(

  Oricum linkurile sunt binevenite :)

Leave a Reply